Portfolio

Geveltrots Bospolder
8 years ago

Geveltrots Bospolder

Opening Geveltrots op di 31 oktober om 16 uur. Leer hier meer.

Geveltrots gaat over trots in de wijk. Bewoners, creatieven en bedrijven uitten hun trots voor de wijk met 10 kunstwerken van totaal 82 m2 i.s.m. 10 Rotterdamse kunstenaars op 12 gevellijsten. Zie voor uitgebreide info deze website.

Plaats
wijk Bospolder, Delfshaven, Rotterdam

Looptijd
maart 2016 – november 2017

Opdrachtgever
Stichting Blancoo Creative Interventions

Initiatief, verkenning, projectleiding & fondsenwerving
Lotti Hesper

Kunstenaars
Margriet van IJsseldijk, Hieke Pars, Josje van Koppen, Franky Sticks, Xaviera Altena, Ilonka Willeboordse, Anton Vrede, Dragan Striskovic, Thijs Kelder

Fotografie & filmpjes
Paul van der Blom fotografie

Financiering
Gemeente Rottterdam (stadsmarinier), Job Dura Fonds, Stichting Bevordering Volkskracht, Stichting Havensteder, Prins Bernard Cultuurfonds (Ivo Opstelten Rotterdam Fonds), CBK Rotterdam, Deltaport Donatiefonds, Lotti Hesper, Lisa van Noorden, Eijgenraam Hoogwerkers.

I.s.m.
Buurtbewoners & -ondernemers Bospolder, eigenaren (Stichting Havensteder & African Art Galerie)

Michiel van der Pols, stadsmarinier Tussendijken, Bospolder en Delfshaven, gemeente Rotterdam:Lotti heeft op verzoek van de gemeente Rotterdam diverse projecten uitgevoerd in de wijk Bospolder. Zij is als geen ander in staat de verbinding te leggen tussen bewoners en kunst, én tussen bewoners onderling. Onder de noemer ‘Kunst Verbindt’ is zij is staat bewoners en kunstenaars te betrekken bij de buitenruimte. Zo ontstaat op een speelse manier betrokkenheid bij de eigen buurt en een gevoel van saamhorigheid. Verwaarloosde plekken worden zo niet door een gemeente weer mooi gemaakt, maar door de bewoners en kunstenaars uit de wijk zelf! En dat is veel waardevoller. Ik ben enthousiast over de manier waarop Lotti deze projecten in Bospolder tot uitvoering brengt. Met haar kennis, enthousiasme en bevlogenheid weet ze het gewoon voor elkaar te krijgen. KenDoe is haar dan ook op haar lijf geschreven.”

Geveltrots Bospolder