Portfolio

Streetart Watergeusplein
9 years ago

Streetart Watergeusplein

Kunstenaar Eelco van den Berg maakte twee wanden van 6 x6 m en twee gevellijsten mooi. Jongeren van het plein speelden een belangrijke rol in het proces via een brainstorm, de keuze van de kunstenaar en een ontwerpsessie op het atelier van de kunstenaar. Met als gevolg: schilderwerk van deuren van gehele complex wordt aangepakt door Havensteder en ….

Plaats
Watergeusplein, Rotterdam

Looptijd
maart 2015 – oktober 2015

Opdrachtgever
Woningcorporatie Havensteder

Verkenning & projectleiding & fondsenwerving
Lotti Hesper

Kunstenaar
Eelco van den Berg

Financiering
Woningcorporatie Havensteder, Gemeente Rottterdam

I.s.m.
Jongeren Watergeusplein, kunstenaar Monique Benthin, Eijgenraam Hoogwerkers, MJ Verkerk Facilitair

Eelco van den Berg, kunstenaar:Mijn ervaringen met Lotti zijn positief. De samenwerking was professioneel en plezierig. Het sociale karakter van de opdracht met streetart op het Watergeusplein in Delfshaven vond ik uniek. Dat Lotti initiatief nam om de omwonende jeugd te betrekken bij het project.”

Carel van der Poel, gebiedsregisseur intensief beheer, gemeente Rotterdam:
De manier van zelfstandig werken van Lotti met mensen uit de buurt/omgeving en met kinderen bevalt me. Ze betrekt ze er al in een vroeg stadium bij. Met het eindresultaat is iedereen blij. Ze gaat in zee met bekende bureaus/kunstenaars zoals Kunstproducent Mothership en kunstenaar Eelco van den Berg. Mijn ervaring met Lotti is dat in een kort tijdsbestek van 2 jaren in Bospolder (Delfshaven, Rotterdam) mooie plekken tot stand zijn gebracht die bewoners aanspreken en die de buurt mooier maken. Bijzonder is dat Lotti geen kapsones heeft en een luisterend oor. En ze krijgt het op een simpele wijze voor elkaar om anderen te interesseren zonder dat ze er druk op legt.”

Streetart Watergeusplein