Flyer Marcel Kollen kleinfebruari t/m april 2017 | locatie: hoek Poshumalaan/Veemstraat Rotterdam

In de fotoserie ‘Potato Heads’ zoekt Marcel Kollen naar de identiteit van aardappelboeren. In 16 indringende portretten legt hij de ziel bloot van de aardappelboer. “Met die handen die zij in den schotel steken” hebben ze “zelf de aarde omgespit”. Dat bericht Vincent van Gogh op 30 april 1885 aan zijn broer Theo, aan wie hij zijn nieuwste schilderij beschrijft: De aardappeleters.
Geen voedsel zo Hollands als de pieper. Nederlanders – Belgen trouwens niet minder – zijn aardappeleters. Beide landen staan rond de tiende plek op de wereldranglijst waar het om aardappelconsumptie gaat: de frietminnende Belgen eten gemiddeld 106 kilo per jaar, de prakkende Nederlanders 93,9 kilo.
Behalve een land van aardappeleters zijn we een land van aardappeltelers. Nederland telt meer dan 9000 aardappelboeren en behoort tot de belangrijkste aardappelproducerende landen ter wereld. In het fotoproject Patatoheads gaat Marcel Kollen opzoek naar de Identiteit van de aardappelboeren.

Over Marcel Kollen
De Rotterdamse fotograaf Marcel Kollen ontwikkelde door zijn vele reizen een voorliefde voor documentaire en portretfotografie en de schoonheid van alledaagse gebeurtenissen. Na een fotografieopleiding en masterclasses bij fotografen van het beroemde Magnum Agency fotografeert hij in zijn kenmerkende documentaire zwart/wit stijl en heeft een aantal fotoboeken als exposities op zijn naam staan. www.marcelkollen.photo

Vr 10 feb 17 uur: opening expo Potato Heads