Portfolio

Vogelkunst
7 years ago

Vogelkunst

DOWNLOAD Vogelkunst Tour Boek tour met gids vanaf 20 aug 2023

Vogelkunst maakt de Vogelbuurt in Dordrecht mooier en creatiever. Veertien kopse gevels van sloop- en renovatieflats van Woonbron hebben muurschilderingen gekregen van elk zo’n 100 m2. Amateur en professionele kunstenaars deden mee uit met name de Drechtsteden en uit Rotterdam.

Plaats
wijk Vogelbuurt, Dordrecht

Looptijd
juni 2016 – 2019

Opdrachtgever
Broedplaats Het Vogelnest (een project van Stichting voor de Werkplaats)

Initiatief, projectleiding & fondsenwerving
Lotti Hesper

Kunstenaars
Amy Boekhoudt, Hanno de Man, leerlingen Da Vinci College, Vincent Monshouwer, Nina Valkhoff, Danny le Bruin, Jan Scheffe, Bob Struijk, Maarten & Marije Mooren, Jannette in ‘t Veld, Elvira van Bochove, Riq Etiq, Paul Schmitz, Iris Kadijk i.s.m. Tessa Jongerius , Remco van Hoek, .

Fotografie & filmpjes
Lotti Hesper, Danny le Bruin

Financiering
Het Vogelnest, Woonbron, Riwal, Van Lochem Nederland, Sikkens NL, Gemeente Dordrecht, Vogel KB

Margriet Aalbers, communicatieadviseur: “Lotti is een wandelende ideeënfabriek. Beschouwend en rustig broedt zij creatieve plannen uit en weet mensen enthousiast te maken om ze uit te voeren. Door samen te werken aan de communicatie en publiciteit rondom het project het Vogelnest heb ik haar leren kennen als iemand die op haar doel af gaat en dus overbodige zaken achterwege laat. Een rustige denker en prater met het talent dat ieder uitgesproken woord nut heeft. Erg prettig en leerzaam!”

Vogelkunst