Portfolio

Van verwaarloosde muur naar groots muurkunstwerk
9 years ago

Van verwaarloosde muur naar groots muurkunstwerk

Fotografen Monique Benthin & Rick Messemaker zorgden voor een muurkunstwerk van 11,5 x 11,5 m bij een kinderspeeltuin op het sombere Watergeusplein. Met als gevolg: nog twee wanden krijgen kunst i.s.m. jongeren.

Plaats
plein tussen Watergeusstraat en Schans, Rotterdam

Looptijd
november 2011 – september 2014

Opdrachtgever
op eigen initiatief

Concept & projectleiding & fondsenwerving
Lotti Hesper  i.s.m. St. Buurtflirt

Fotografen
Monique Benthin & Rick Messemaker

Financiering
Delfshavense Duiten, woningcorporatie Havensteder, St. Bevordering van Volkskracht, Deltaport Donatiefonds, Fonds Mensen Maken de Stad.

I.s.m.
woningcorporatie Havensteder, bewoners, kunstproducent Mothership

Carel van der Poel, gebiedsregisseur intensief beheer, gemeente Rotterdam:
De manier van zelfstandig werken van Lotti met mensen uit de buurt/omgeving en met kinderen bevalt me. Ze betrekt ze er al in een vroeg stadium bij. Met het eindresultaat is iedereen blij. Ze gaat in zee met bekende bureaus/kunstenaars zoals Kunstproducent Mothership en kunstenaar Eelco van den Berg. Mijn ervaring met Lotti is dat in een kort tijdsbestek van 2 jaren in Bospolder (Delfshaven, Rotterdam) mooie plekken tot stand zijn gebracht die bewoners aanspreken en die de buurt mooier maken. Bijzonder is dat Lotti geen kapsones heeft en een luisterend oor. En ze krijgt het op een simpele wijze voor elkaar om anderen te interesseren zonder dat ze er druk op legt.”

 

Van verwaarloosde muur naar groots muurkunstwerk